Zó! Zoetermeer organiseert cursus gemeentepolitiek

15 February 2020, 08:10 uur
Algemeen
mainImage
Raadszaal Zoetermeer, oktober 2019.

Zó! Zoetermeer organiseert voor de zaterdagochtenden 7, 14 en 21 maart een cursus gemeentepolitiek. De eerste twee bijeenkomsten gaan over de gemeentepolitiek en de derde ochtend is vooral bedoeld voor mensen die interesse hebben om zelf politiek actief te worden. De cursus wordt georganiseerd door de fractieleden van de lokale politieke partij Zó! Zoetermeer.

Fractievoorzitter Marijke van der Meer: "Als wij met Koffie & Zó! spreken met de bewoners blijkt nogal eens dat mensen niet goed weten waar de gemeente over gaat en wie nou eigenlijk precies de baas is in Zoetermeer. En hoe kun je als bewoner iets aankaarten? Dat gaan we de eerste twee ochtenden bespreken."

Mensen kunnen tijdens de cursus ook zelf aangeven waar ze meer over willen weten. Bij de derde ochtend komen de deelnemers meer te weten over het werk van commissieleden en raadsleden. Wat moet je daarvoor kunnen? En hoeveel tijd kost het? Wie mee wil doen met de cursus kan kiezen voor alleen de eerste twee dagen (kosten 10 euro totaal) of voor alle drie de dagen (kosten 15 euro totaal). Aanmelden vóór 1 maart via [email protected].