'Zijn de Zoetermeerse parkeergarages veilig?'

mainImage
'Zijn de Zoetermeerse parkeergarages veilig?'

ChristenUnie-SGP heeft aan het college vragen gesteld over de veiligheid van de parkeergarages in Zoetermeer. Dit naar aanleiding van diverse ongelukken die zich in de voorbije jaren in andere steden hebben voorgedaan.

'Het gaat dan om het risico van instorten van deze garages. Er zijn verschillende voorbeelden te noemen waar tot nu toe nog geen slachtoffers zijn gevallen. We denken dan aan Eindhoven (2017), Almere (vorige week) en Wormerveer (deze week). Ook Zoetermeer kent een veelheid aan (grootschalige) parkeergarages,' aldus CU/SGP.

'Heeft de gemeente Zoetermeer onderzoek gedaan naar aanleiding van het instorten van een parkeergarage in Eindhoven? Zijn er in Zoetermeer parkeergarages of andere gebouwen gebouwd volgens het principe van een breedplaatvloer,' vraagt de partij zich af.

CU/SGP wil van het stadsbestuur een overzicht van alle grootschalige parkeergarages in Zoetermeer, inclusief de bouwers en eigenaren. En het wil weten wanneer deze garages bouwkundig gecontroleerd zijn op het specifieke risico van instorten.

Foto: Parkeergarage 1 aan de Belgiëlaan. Hier werd in juli 2016 een vrouw overreden door haar eigen wagen nadat zij was uitgestapt om het parkeerticket in de machine te doen.

Fotobron: www.zoetermeersdagblad.nl.


| Foto: Digitaal Dagblad