Zó! Zoetermeer: 'Extra aandacht voor leefbaarheid in Palenstein'

mainImage
Zó! Zoetermeer: 'Extra aandacht voor leefbaarheid in Palenstein'

Er moet vanuit de gemeente meer aandacht komen voor de leefbaarheid in Palenstein. Dat is de conclusie die de politieke partij Zó! Zoetermeer trekt na een bezoek aan de wijk afgelopen zaterdag. Fractieleden spraken daar met buurtbewoners en bezoekers van het winkelcentrum aan het Croesinckplein.

Fractievoorzitter Marijke van der Meer: ,,Palenstein zit op dit moment midden in de verbouwing, met allerlei half afgebroken flats. Het was opvallend dat veel mensen dat best vinden, want ze verwachten dat het allemaal mooier wordt, maar de leefbaarheid moet wel extra aandacht krijgen."

Ook het afvalbeleid laat er te wensen over, zo stelt Van der Meer. ,,Het wordt van de flats afgegooid, of slecht verpakt naast de afvalbakken gegooid in plaats van erin. Dan wordt het al gauw een bende op straat."

Bewoners lieten aan Zó! Zoetermeer verder weten dat er onduidelijkheid bestaat over de fietsroutes. 'Er loopt nu een tijdelijke autoroute over een fietspad, waarbij niet duidelijk is waar de fietsers moeten blijven. Van het Stadshart naar het winkelcentrum is er sprake van slecht aangegeven en moeilijk berijdbare routes voor fietsers en scootmobielen en aan het Croesinckplein is het dringend nodig dat er elektrische deuropeners komen zodat ouderen die bloed moeten laten prikken goed naar binnen kunnen.'


Foto: Digitaal Dagblad