Zó! Zoetermeer stelt wederom vragen over toegankelijkheid CKC

mainImage
Zó! Zoetermeer stelt wederom vragen over toegankelijkheid CKC

Zó! Zoetermeer stelt aan het college wederom schriftelijke vragen over de toegankelijkheid van het CKC-gebouw aan de Leidsewallen 80. De partij maakt zich al lange tijd hard voor verbeterde toiletvoorzieningen voor gehandicapten en hoewel er een begin is gemaakt met de werkzaamheden, maakt Zó! zich zorgen over de voortgang.

,,Eind van het jaar was het gehandicaptentoilet niet klaar. Het toilet is op dit moment bijna klaar. De entree zou eind november verbeterd zijn. Voor zover wij kunnen bekijken (laatste keer op 8 januari) is er niets gebeurd aan de verbetering van de entree. De meeste gehandicapten – waaronder ikzelf - kunnen niet zelfstandig naar binnen," aldus fractievoorzitter Marijke van der Meer, zelf rolstoelgebruiker.

'Wanneer is het gehandicaptentoilet helemaal klaar? Wanneer wordt de entree aangepast? Er is toegezegd dat het college de voortgang zal monitoren. Waarom gebeurt dat niet,' vraagt Zó! Zoetermeer zich af. 'Waarom wordt ondanks de toezegging van het college de raad niet geïnformeerd over de planning? Het college – en met name de burgemeester - zegt steeds dat toegankelijkheid voor gehandicapten belangrijk is en gewoon goed moet zijn, maar het heeft binnen de gemeente geen enkele prioriteit.'


Foto: Digitaal Dagblad