Zó! Zoetermeer: 'Verschrikkelijk voor gehandicapten in de stad'

mainImage
Zó! Zoetermeer: 'Verschrikkelijk voor gehandicapten in de stad'

Zó! Zoetermeer trekt opnieuw aan de bel bij het college met betrekking tot de toegankelijkheid voor gehandicapten in het gebouw van CKC & partners aan de Leidsewallen 80. De toiletvoorzieningen voor mindervaliden zijn daar nog niet op orde, terwijl dat volgens de politieke partij al lang het geval had moeten zijn.

,,In augustus heb ik namens mijn fractie voor de tweede keer vragen gesteld over de toegankelijkheid van het CKC. Een kwestie waarover we al sinds 2013 doende zijn! In antwoord op onze vragen meldde het college dat het MIVA-toilet (één van de grootste problemen voor de gehandicapte cursisten van het CKC) medio september klaar zou zijn," aldus fractievoorzitter en raadslid Marijke van der Meer.

Dat laatste is nog niet gebeurd, zo ontdekte Zó! Zoetermeer. ,,Eén van de leden van de Toegankelijkheidsraad meldde mij recentelijk dat er nog geen bruikbaar MIVA-toilet beschikbaar is. Naar aanleiding van dit signaal heb ik aan de directeur van het CKC (Susan Langeveld, red.) gevraagd wat de status is van het MIVA-toilet."

,,Zij vertelde mij het volgende: 'Het nieuwe MIVA-toilet is nog niet verder gekomen dan een gat in de grond'."

'Dit is verschrikkelijk'


Volgens Zó! Zoetermeer is onduidelijk wanneer de MIVA-toiletvoorzieningen op orde zijn. ,,Zó! Zoetermeer vindt dit verschrikkelijk voor de gehandicapten in de stad. Daarnaast blijkt met de antwoorden die het college op 31 augustus in reactie op onze vragen naar de gemeenteraad stuurde, dat de raad niet correct is geïnformeerd."

Zó! Zoetermeer heeft het stadsbestuur schriftelijke vragen gesteld. De partij wil weten wat de reden is van de vertraging en waarom hier gebrekkig over gecommuniceerd is. En wanneer de werkzaamheden dan wel afgerond zullen zijn. 'Zó! Zoetermeer is bijzonder boos over het niet goed informeren van de raad. Wat vindt het college hier zelf van? 'Welke maatregelen neemt het college om ervoor te zorgen dat dit niet nog eens kan gebeuren?'

Reactie CKC


Chi Nguyen-Ta, hoofd marketing en communicatie bij CKC & partners, reageert tegen www.zoetermeersdagblad.nl. ,,Het klopt dat het MIVA-toilet nog niet is opgeleverd, maar sinds vorige week zijn de monteurs daar hard mee bezig. Het wordt dus op dit moment gerealiseerd. Vanzelfsprekend vinden wij dat ons gebouw toegankelijk moet zijn voor iedereen. Daar hoort een MIVA-toilet absoluut bij."


Foto: Digitaal Dagblad