mainImage

Zoektocht naar Zoetermeerse huiskamers

7 november 2019, 11:15 uur
Algemeen

Op zondag 9 februari 2020 vindt voor de vijfde keer het huiskamerfestival Gluren bij de Buren plaats. Verschillende woonkamers verspreid over heel Zoetermeer veranderen voor één dag in een podium waar lokaal talent gratis optredens verzorgt. Organisator Floravontuur Promotie Zoetermeer heeft inmiddels een hoop aanmeldingen van artiesten ontvangen maar is nog op zoek naar huiskamers om alle talentvolle Zoetermeerders een podium te geven.

Huiskamerdeelnemers Jos en Nelleke van Wijk stellen komende editie voor de vierde keer hun woonkamer ter beschikking en delen graag hun ervaringen.

"De eerste keer hadden wij al geen twijfels, hier wilden we absoluut aan mee doen! In Noordwijk hadden wij al meerdere malen soortgelijke huiskamer- en tuinconcerten bezocht", aldus Jos. De Zoetermeerders hebben elke editie mee gedaan met Gluren bij de Buren Zoetermeer, op één jaar na. In dat jaar zijn ze zelf gaan 'gluren' in Zoetermeer en bezochten ze meerdere optredens.

Uniek
"Het is erg leuk om gastheer/gastvrouw te zijn tijdens dit huiskamerfestival. De kleinschaligheid voelt erg knus en warm. Het is toch uniek om zoiets mee te mogen maken in je eigen huiskamer. Elk jaar laten we ons dan ook weer graag verrassen wie er komt optreden bij ons in huis. We hebben al veel verschillende optredens op het vloerkleed gehad: van twee broers die ‘dirty blues rock’ speelden tot een fris en jong kleinkunstduo dat met eigen liedjes en sketches probeert het publiek positiever naar het leven te laten kijken."

Tijdens de editie in 2019 deden maar liefst 65 huiskamers mee waar gedurende de dag 192 optredens te bezoeken waren. De aanmeldingen voor artiesten die graag optreden stromen binnen. Organisator Floravontuur Promotie Zoetermeer is dan ook op zoek naar voldoende locaties om alle artiesten die zich aangemeld hebben een plek kunnen geven om hun talent te tonen. Iedere huiskamer is welkom, van klein tot groot en ook de wijk maakt niet uit. Andere creatieve locaties zoals bedrijfspanden, garages en serres zijn ook van harte welkom. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden voor Gluren bij de Buren Zoetermeer kan via www.glurenbijdeburen.nl/zoetermeer en is nog mogelijk tot 30 november 2019.