Zoetermeer gaat op zonne-energie rijden

mainImage
Zoetermeer gaat op zonne-energie rijden

Zoetermeer krijgt deelauto's die op zonne-energie rijden. Met dit project wil Zoetermeer zowel het elektrisch rijden als het delen van auto’s stimuleren. De komende maanden gaan verschillende afdelingen van de gemeente vier auto’s testen. Daarna kunnen ook inwoners gebruik maken van deze auto's.

De vier auto’s staan op de parkeerplaatsen aan de Frankrijklaan en krijgen stroom van de zonnepanelen die op het dak van het Stadhuis staan. Door middel van een app op de mobiele telefoon is de auto gemakkelijk te reserveren en te openen. Via de app wordt ook de kilometerstand geregistreerd. Inwoners die een auto willen gebruiken, gaan hiervoor een leasecontract aan met We Drive Solar en betalen hiervoor een bepaald bedrag per kilometer.

Deze zomermaanden doet de gemeente ervaring op met het gebruik van de auto’s. Vanaf 1 november is het de bedoeling dat ook inwoners gebruik kunnen maken van de deelauto’s. De proef met deze vier auto’s duurt twee jaar.

Elektrische auto’s dragen bij aan duurzaamheid, de luchtkwaliteit en de gezondheid. Om elektrisch rijden te faciliteren, plaats de gemeente een netwerk van laadpalen in de stad, zodat alle inwoners binnen een redelijke loopafstand van 300 meter hun auto kunnen opladen.

Foto: wethouder Robin Paalvast (links) en Robin Berg van We Drive Solar afgelopen donderdag op de Markt bij de test van de pilot.


Foto: Digitaal Dagblad