Zoetermeer grijpt naast titel Boomproject 2018

mainImage
Zoetermeer grijpt naast titel Boomproject 2018

Zoetermeer was samen met Venlo, Weert en Amsterdam genomineerd voor het Boomproject 2018. De Zoetermeerse inzending betrof de uitbreiding en herstructurering van de buitenruimte van de algemene begraafplaats Hoflaan. Ontwerper is Ada Wille. Zoetermeer greep naast de hoofdprijs, meldt de gemeente.

Toch vond de vakjury dat Zoetermeer een bijzonder project heeft. 'Beleving en sfeer spelen een hoofdrol bij de mooie bomen op deze begraafplaats. De bomen hebben een prominente rol gekregen en dienen als windbreker, als beschutting die de gewenste intimiteit biedt. Erg bijzonder en innovatief. Het programma van eisen was zeer uitgebreid en het is Ada Wille gelukt om daarbinnen een origineel ontwerp te realiseren met een belangrijke rol voor (véél) bomen te midden van de grafplekken,' aldus de jury.

Het boomproject is een initiatief van de Branchevereniging VHG. Zij behartigt de belangen van de ondernemers in het groen. De vakjury heeft elk project beoordeeld op: innovatie en originaliteit, architectuur, beplanting en uiteraard vakmanschap.


Foto: Digitaal Dagblad