Zoetermeer neemt afscheid van burgemeester Aptroot

30 March 2020, 19:17 uur
Algemeen
mainImage

Burgemeester Charlie Aptroot neemt vandaag, na 7,5 jaar burgemeesterschap, afscheid van Zoetermeer. Door de maatregelen rondom het coronavirus kan er geen groots afscheid van de stad plaatsvinden. De gemeente en stad Zoetermeer stonden vandaag wel stil bij het afscheid van de VVD'er.

Burgemeester Aptroot werd vanmiddag, voor de laatste keer als burgemeester, met zijn vrouw ontvangen op het Stadhuis door de gemeentesecretaris. Daar kreeg hij een volle mand met kaarten en dankberichten van de gemeentelijke medewerkers overhandigd.

Eerder op de dag verrasten de collega-burgemeesters in de regio Haaglanden burgemeester Aptroot al met een persoonlijke videoboodschap.

 

Digitale afscheidsberichten
Om burgemeester Aptroot een warm afscheid te geven, kunnen Zoetermeerse inwoners en ondernemers, een bericht aan de burgemeester sturen via facebook: www.facebook.com/groups/afscheidaptroot. Dit kan de komende dagen ook nog. Op een later moment worden alle bijdragen in print aangeboden als herinnering.

Carillon Oude Kerk
Ter ere van het afscheid van de burgemeester speelde beiaardier Gijsbert Kok vanmiddag tussen 16.15 en 17.00 uur op het carillon van de Oude Kerk aan de Dorpsstraat. Er was een medley van afscheidsliederen te horen, waaronder 'We’ll meet again' van Vera Lynn en 'Time to say goodbye' van Andre Bocelli.

Mandelabrug
Vandaag was er tussen 08.30 en 17.00 uur op het grote led-scherm aan de Mandelabrug een grote foto van burgemeester Aptroot te zien met de tekst 'Zoetermeer bedankt haar burgemeester Charlie Aptroot'.

De afscheidsreceptie van burgemeester Aptroot zal op een later moment plaatsvinden. Jan Pieter Lokker neemt het stokje over van Aptroot als waarnemend burgemeester. In het najaar wordt er een vaste opvolger bekendgemaakt.