Zoetermeer verwelkomt nieuwe HBO-studenten

4 September 2019, 17:35 uur
Algemeen
mainImage

Ruim honderd eerstejaars ICT-studenten van De Haagse Hogeschool (HBO) verzamelden zich vanochtend in het Zoetermeerse Stadhuis. Veelal gekleed in de kenmerkende kleur geel van de Dutch Innovation Factory. Ze werden hartelijk ontvangen door burgemeester Aptroot en wethouder Iedema (Onderwijs).

Burgemeester Aptroot: “Met de nieuwe studie Innovative Development zetten we in op en meer innovatief en projectmatig onderwijs. Het Dutch Innovation Park verbindt wonen, werken en onderwijs en is een motor voor de bedrijvigheid in Zoetermeer.”

Op de campus rondom de Dutch Innovation Factory zijn inmiddels meer dan dertig IT-bedrijven gevestigd. De campus biedt zo een leeromgeving met bijzondere aandacht voor de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt. De ontwikkeling van de Dutch Innovation Factory sluit aan bij de landelijk trend van de vorming van regionale business campussen. Het is de innovatie locatie van De Haagse Hogeschool: een open leer- en innovatieomgeving waar docenten, studenten en het werkveld samen leren en kennis delen.

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag moedigt regionale business campussen en netwerkvorming aan. De gemeente Zoetermeer en de Haagse Hogeschool hebben in november 2018 in dit kader subsidie ontvangen voor de ontwikkeling van een InnoLab-structuur. Het onderwijs vindt voor meer dan 50% plaats buiten het klaslokaal, in labs of werkplaatsen bij bedrijven en in fieldlabs in de stad en de regio.