Zoetermeers Dagblad | Zoetermeer zet in op innovatie en groei
mainImage

Zoetermeer zet in op innovatie en groei

Wethouder Jan Iedema.
18 juli 2020, 08:59 uur
Algemeen, Ondernemen, Politiek

De gemeente Zoetermeer zet komende jaren in op versterking van de kenniseconomie en het vestigingsklimaat. Met name in de sectoren bouw & installatie, logistiek & handel, IT & dienstverlening en gezondheid ziet de gemeente kansen voor werkgelegenheid, innovatie en onderwijs.

Wethouder Jan Iedema (Economie & Onderwijs) ziet ondanks de gevolgen van de coronacrisis ook kansen voor groei. "Van belang is dat de gemeente zich niet alleen richt op het herstel van schade, maar ook inspeelt op innovatie- en groeimogelijkheden. Deze sectoren vormen hierbij het uitgangspunt. Door in te zetten op meer geschikte werklocaties, het stimuleren van start en scale ups, en de aansluiting met beroepsonderwijs houden we Zoetermeer aantrekkelijk voor huidige en toekomstige bedrijven."

Bedrijven uit die sectoren hebben behoefte aan goed opgeleide werknemers en specifieke innovaties op het gebied van IT en automatisering. Het onderwijs en toegepaste onderzoek dat plaatsvindt op het Dutch Innovation Park draagt daar aan bij. Het stimuleren van start en scale ups is onderdeel van een bredere aanpak om de verbinding tussen beroepsonderwijs en het bedrijfsleven te verbeteren.

Geschikte werklocaties
De gemeente richt zich komende jaren op het vinden van toekomstgerichte woon- en werklocaties. Ruimte hiervoor is schaars waardoor het noodzakelijk is te zoeken naar locaties waar wonen en werkruimte gecombineerd kunnen worden. Bestaande bedrijventerreinen worden verduurzaamd, zo laat de gemeente weten.