Zoetermeers Dagblad | Zoetermeerder beste speecher Zuid-Holland

Zoetermeerder beste speecher Zuid-Holland

mainImage

Quinten de Gruijter, een leerling uit 4 vwo van het Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef in Seghwaert, is benoemd tot de beste speecher van Zuid-Holland.

Op vrijdag 8 maart deed hij met het debatteam van het ONC mee aan de provinciale voorrondes van Op weg naar het Lagerhuis. Onderdeel hiervan was een speechcompetitie waarin leerlingen hun eigen visie op de toekomst mochten delen. De Gruijter won de eerste prijs met zijn rede over de vooruitgang in Nederland en de wereld.

Op weg naar het Lagerhuis van BNNVARA is de grootste scholierendebatcompetitie van Nederland met landelijk meer dan 200 deelnemende scholen. De speechwedstrijd is een zelfstandig onderdeel tijdens de debatrondes. In een rede van maximaal 150 seconden – de zogenoemde V-rede - krijgen leerlingen de kans om zich uit te spreken over kwesties in de wereld om ons heen.

De ONC-leerling werd verkozen tot dagwinnaar. De jury prees hem onder andere om zijn originele invalshoek. Terwijl de meeste speeches gingen over wat er allemaal mis gaat in de wereld, was de speech van de Zoetermeerder er een van hoop en optimisme. De Gruijter kan met zijn winnende speech een plekje in de landelijke tv-finale winnen.