Zoetermeerder Jan Slagter ontvangt coronaboek

17 July 2020, 14:14 uur
Algemeen
mainImage
@Graciela Rossetto

Op woensdag 15 juli heeft Jan Slagter het eerste, fysieke Buddy Corona Boek ontvangen, uit handen van Davy Eduard King. Zoetermeerder Jan Slagter is naast zijn werk als directeur en presentator van Omroep Max, ambassadeur van Buddy Netwerk. Davy is sinds vorig jaar buddy bij 2tegen1zaamheid.

In het Buddy Corona Boek staan alle initiatieven die Buddy Netwerk vanaf het begin van de coronacrisis heeft opgepakt in alle gemeenten waar wij actief zijn. Samen met plaatselijke partijen én onze vrijwilligers hebben wij heel veel cliënten verrast. Zo werden buddybroden uitgereikt in alle stadsdelen in Gemeente Den Haag. Daarnaast ontvingen cliënten tulpen, planten, gebakjes en tekeningen én ontvingen onze bikkels, kinderen tussen de 5 en 18 jaar met een chronische of levensbedreigende ziekte, een buddybeer van een buddy die ook brandweerman is.

Het resultaat van alle initiatieven is gebundeld in een mooi boek: het Buddy Corona Boek. Deze initiatieven van Buddy Netwerk lieten mensen weten dat er aan hen gedacht werd, juist in een periode waarin mensen soms extra eenzaam of kwetsbaar zijn.  

Stichting Buddy Netwerk
Stichting Buddy Netwerk is een professionele vrijwilligersorganisatie die zich al dertig jaar inzet voor de ondersteuning van volwassenen en kinderen met een chronische en/of levensbedreigende ziekte, ouderen die zich eenzaam voelen en/of een zeer gering sociaal netwerk hebben en mensen met beginnende dementie en hun mantelzorgers. Onze vrijwilligers, de buddy’s, maken het leven een beetje mooier van mensen die dat hard nodig hebben. Gedurende een jaar onderhouden buddy’s twee tot vier uur per twee weken of eens per week persoonlijk contact met de cliënten die zich daarvoor aanmelden.

Buddy Netwerk coördineert en begeleidt deze persoonlijke trajecten voor hun buddy’s en cliënten. Het werkgebied van Buddy Netwerk bestaat uit Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Westland, Pijnacker-Nootdorp en Delft.