Zoetermeerders op kandidatenlijst PvdA Zuid-Holland

mainImage
Zoetermeerders op kandidatenlijst PvdA Zuid-Holland

PvdA Zuid-Holland heeft op de ledenvergadering van afgelopen zaterdag de kandidatenlijsten voor de Provinciale Staten en de waterschappen Delfland en Schieland en de Krimpenerwaard vastgesteld. Daarmee is de PvdA-campagne officieel begonnen voor de verkiezingen van 20 maart 2019.

Op de lijst voor de Provinciale Staten-verkiezingen staat de Zoetermeerse Anja van Zantvoort op plek acht. Margot Kraneveldt, huidig fractievoorzitter van de PvdA in Zoetermeer, prijkt op de 25e positie. Naomie Matil (49e) komt ook uit Zoetermeer.

Naast huidig Statenleden Anne Koning en Willem Minderhout wordt de lijst aangevuld met veel lokale politici. Leo Bruijn (voormalig fractievoorzitter PvdA Rotterdam), Hawar Mouhiddine (voormalig raadslid Papendrecht) en Rosalie Bedijn (raadslid Noordwijkerhout) versterken de top-10.

Op de kandidatenlijst PvdA Zuid-Holland Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard 2019-2023 staat de uit Zoetermeer afkomstige Helmut Beckhuis op nummer zes.

Mats Bergman - de Zwart is tijdens de ledenvergadering tevens gekozen als voorzitter van PvdA Zuid-Holland, waarmee hij de jongste bestuursvoorzitter ooit is. Later in november worden de kandidatenlijsten, die online te vinden zijn op de partijwebsite, voor het hoogheemraadschap Rijnland en waterschap Hollandse Delta vastgesteld.


Foto: Digitaal Dagblad