Zoetermeerders over hun sportplatform voor obstacle runners

mainImage
Zoetermeerders over hun sportplatform voor obstacle runners

De eerste obstacle runs van het seizoen zijn weer van start gegaan. Mensen schrijven zich massaal in om obstakels te overwinnen. De drie Zoetermeerders, Yuri Beekman, Sharona Bolander en Stefan Molleman, startten begin dit jaar met hun online platform voor deze relatief nieuwe en opkomende sport. En aan animo geen gebrek.

Sinds de lancering in januari zijn er al duizenden, unieke bezoekers op de nieuwe website geweest. Op de social media-kanalen staan positieve reacties van obstacle runners door heel het land. Obstaclerunners.com is de plek om informatie, motivatie en inspiratie te vinden voor zowel de beginnende als de ervaren sporter. Op de website staat informatie over training, kleding, voeding, evenementen en de ervaring van runners.

,,Het doel is om een run voor en na de run levend te houden en nog meer mensen enthousiast te maken voor deze relatief nieuwe sport," zegt Yuri Beekman, één van de oprichters van het platform. ,,In voorbereiding op een marathon obstacle run kwamen we erachter hoe weinig informatie er te vinden is over obstacle running. Zo ontstond het idee voor obstaclerunners.com," vult content manager Sharona Bolander aan.

Yuri Beekman, hoofdtrainer bij Body Rock in Zoetermeer, schrijft artikels over de voorbereiding op een obstacle run. ,,Omdat de sport vrij nieuw is, weten veel mensen niet wat je moet doen in de voorbereiding of tijdens de run. Op deze manier kunnen we inhoudelijke informatie en ervaringsverhalen delen om een goed beeld te krijgen van wat je kunt verwachten."

Sharona Bolander: ,,Het is mooi om te zien dat obstacle running steeds meer wordt gezien als een echte sport. Veel mensen denken nog steeds dat deze sport alleen geschikt is voor hele sportieve mensen. Maar met ons platform willen we laten zien dat deze sport heel toegankelijk is voor iedereen!"

Yuri en Sharona schrijven momenteel een e-book. Hierin staan praktische tips en trainingsschema’s. Op de Facebookpagina staan workouts en profielen van atleten. De drie houden nauw contact met de OCR-teams en brancheorganisatie OCR International om op de hoogte te blijven van wat er wereldwijd speelt in de branche.

,,OCR is voor de meesten een beleving en ervaring, voor anderen echt een sport," aldus Beekman. ,,Mensen vinden door een OCR de motivatie om te starten met sporten. Afvallen is niet per se meer belangrijk, het motiveert mensen al om aan de slag te gaan met de conditie."

 


Foto: Digitaal Dagblad