'Zoetermeerders willen verder met wijkveiligheidsaanpak'

mainImage
'Zoetermeerders willen verder met wijkveiligheidsaanpak'

De wijkveiligheidsaanpak krijgt brede steun van inwoners en professionals uit Zoetermeer, meldt de gemeente. Dat blijkt uit de evaluatie van de wijkveiligheidsaanpak onder Zoetermeerders. De inwoners willen verder met deze aanpak en zouden graag zien dat dit in alle wijken een vervolg krijgt. Tot nu was de Stadsmarshall de coördinator en aanjager van de wijkveiligheidsaanpak.

De geïnterviewde inwoners geven aan dat het niet uitmaakt in welke vorm de wijkveiligheidsaanpak wordt voorgezet als er maar een duidelijke regisseur per wijk is. De aanpak houdt in een zero tolerance-beleid voor structureel overlast gevende personen. Een persoonsgerichte aanpak van criminele jeugd om te voorkomen dat er criminele jeugdgroepen ontstaan. Er zijn ook investeringen in de openbare ruimte om woonoverlast terug te dringen.

De aanpak die in 2013 is gestart in Buytenwegh en in 2016 in Meerzicht heeft gezorgd voor een daling van geregistreerde delicten van 46 procent in Buytenwegh en 19 procent in Meerzicht. Het aantal woninginbraken daalde met 75 procent in Buytenwegh en 60 procent in Meerzicht. Wel waren er meer overvallen (een beperkt aantal delicten) en meer meldingen van overlast.

Fotobron: www.zoetermeersdagblad.nl.


Foto: Digitaal Dagblad