Zoetermeers college content met toekenning bedrag uit VNG-fonds

mainImage
Zoetermeers college content met toekenning bedrag uit VNG-fonds

Zoals wij gisteren meldden krijgt Zoetermeer van het VNG-fonds tekortgemeenten ruim 4 miljoen euro ter compensatie voor de tekorten binnen het sociaal domein. Het stadsbestuur zegt content te zijn met deze uitkomst, zo liet het via een memo weten aan de gemeenteraad.

'Het college stelt met tevredenheid vast dat de inspanningen van onder andere Zoetermeer, die vooraf zijn gegaan aan het tot stand komen van dit fonds, tot resultaat hebben geleid. Tegelijkertijd blijft het college zich inzetten voor een structurele oplossing voor de tekorten in het sociaal domein. Zoetermeer werkt samen via VNG, G40 en andere gremia om de urgentie van de problematiek te benadrukken bij (nationale) beleidsmakers en politici.'

In het Interbestuurlijk Programma (IBP) is besloten om een fonds tekortgemeenten te creëren om gemeenten met grote tekorten in het sociaal domein in 2016 en 2017 te compenseren. Het gaat in totaal om een bedrag van 200 miljoen euro. Zoetermeer diende de aanvraag op 14 september 2018 in bij het fonds tekortgemeenten. Zoetermeer zal een bedrag van 4.062.576,98 ontvangen.

Fotobron: ANP.


Foto: Digitaal Dagblad