Zoetermeers huiskamerfestival Gluren bij de Buren komt er weer aan

mainImage
Zoetermeers huiskamerfestival Gluren bij de Buren komt er weer aan

Op zondag 10 februari 2019 vindt er een nieuwe editie plaats van het evenement Gluren bij de Buren. Alle wijken van Zoetermeer worden die dag weer in vervoering gebracht met optredens van lokale podiumkunstenaars in huiskamers van gastvrije bewoners. Huiskamers en artiesten kunnen zichzelf aanmelden tot 30 november via www.glurenbijdeburen.nl/zoetermeer.

Het concept is simpel: elke huiskamereigenaar is een dagje directeur van zijn/haar eigen poppodium of mini-schouwburg. Elke artiest speelt tussen 12:00 en 17:00 drie keer het vloerkleed plat met een optreden van 30 minuten. Tijdens Gluren bij de Buren komen buurtbewoners bij elkaar op de koffie om te genieten van intieme optredens van lokale artiesten.

Aanmelden als huiskamer of artiest


Gluren bij de Buren is op zoek naar Zoetermeerders die deel willen uitmaken van het festival om er samen een groot succes van te maken. Dit kan van groot tot klein zijn en van flatje tot villa. De organisatie heeft als doel dat er in alle wijken van gemeente op 10 februari kan worden gegluurd.

Naast huiskamers is Gluren bij de Buren op zoek naar artiesten uit Zoetermeer die hun talent willen verspreiden. Smartlap of jazz, kindertheater of poëzie, alles kan en alles mag. Uiteraard is het voor artiesten ook mogelijk om in hun eigen huiskamer een optreden te verzorgen.

Fotograaf: Miranda Visser.


Foto: Digitaal Dagblad