Zoetermeerse autocoureur test op Zandvoort

1 July 2020, 08:28 uur
Algemeen , Sport
mainImage
Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Met opnieuw een test op het Formule 1-circuit van Zandvoort bereidden coureurs Milan Teekens uit Zoetermeer en Maxime Oosten uit Beetsterzwaag zich afgelopen zaterdag voor de start van het nieuwe seizoen. De twee boezemvrienden komen ook dit jaar uit in de Mazda MX-5 Cup.

Voor Teekens en Oosten was het de vierde test in hun Mazda sinds de circuits weer open zijn na de corona-uitbraak. Hun eerste test was op 27 mei, daarna testten de twee in Spanje ook op de circuits van Ascari en Almería.

De sessies van zaterdag zorgden ervoor dat de twee snelheidsduivels inmiddels met het nodige zelfvertrouwen vooruit kunnen kijken naar de start van het uitgestelde seizoen. De rondetijden waren goed en dat was een bevestiging met het oog op de eerste twee races die van 7 tot en met 9 augustus op het circuit van Zolder worden gehouden.

"Ik hoop dat ik vooraan kan meerijden", zei de zeventienjarige Teekens. "Ik wil kunnen meestrijden om het kampioenschap. Vorig jaar was de snelheid al wel goed, maar had ik niet genoeg geluk." De getalenteerde Zuid-Hollander is blij dat hij na de coronamaanden weer achter het stuur kan zitten. Hij erkent dat hij zich weleens verveeld heeft. Niettemin heeft hij zich goed kunnen bezighouden.

"Ik heb thuis veel op de simulator gezeten. Tijdens de virtuele 24 uur van Le Mans van iRacing ben ik tweede geworden in de GTE-klasse. Ik ben goed fit, heb mijn conditie op peil gehouden. Ik ben veel gaan hardlopen, heb ook veel gefietst en krachttraining gedaan. Ik ben vijf kilo afgevallen. Toen ik op 27 mei weer ging rijden, was ik snel weer op snelheid."

Zandvoort
Ook zaterdag was hij direct snel. Teekens vindt de vernieuwde lay-out van Zandvoort met twee zogenaamde kombochten een vooruitgang. "De baan is wat vloeiender geworden. De nieuwe Hugenholtzbocht haalt minder de snelheid eruit. Je kunt er nu verschillende lijnen nemen. Dat vind ik meer een uitdaging. Het geeft wel een raar gevoel dat je van boven naar beneden rijdt in de bocht. Je gaat volgas schuin met je auto."

De racers staan te popelen om weer te starten. Teekens: "Het is wel mooi geweest, vind ik. Ik wil weer aan de gang. Ik vind Zolder een leuk circuit. Ik ben er meestal snel. We gaan knallen!"