Zoetermeers Dagblad | Zoetermeerse coureur tankt vertrouwen bij test
mainImage

Zoetermeerse coureur tankt vertrouwen bij test

22 juli 2020, 09:47 uur
Algemeen, Sport

Met een jaar autosportervaring op zak en goede resultaten tijdens een recente test in Zandvoort waren coureurs Maxime Oosten uit Beetsterzwaag en Milan Teekens uit Zoetermeer zondag naar het circuit van Zolder getogen. Daar testten zij nogmaals hun Mazda MX-5. Aan de vooravond van de start van het seizoen in de gelijknamige cup hebben zij hun zaakjes uitstekend voor elkaar, concludeerden ze na afloop.

Zoetermeerder Teekens (17) keek opgewekt terug op de testdag. Hij gaf aan ervan te hebben genoten weer eens op het circuit van Zolder te rijden. "Ik ben er altijd wel snel", zei het racetalent uit Zoetermeer. "We trainen er niet vaak, maar elke keer dat ik hier rijd, gaat het meteen goed. De snelheid was heel goed."

De combinatie van het nieuwe asfalt en nieuwe banden bleek, weinig verrassend, een voltreffer. "Ik heb gelijk een supertijd gereden. De racesnelheid was ook mooi constant, dus ik heb wel een goed gevoel voor de eerste race."

Teekens keert in augustus met vertrouwen terug naar het Belgische circuit. Dat hij daar vanwege corona maandenlang niet kon rijden, deert hem niet veel. "We hebben heel veel op de sim getraind. Het is niet hetzelfde als echt racen natuurlijk, maar je doet wel dezelfde dingen als in een auto. We zijn echt op alle punten beter geworden. Ik heb er heel veel zin in. Ik kan niet wachten tot de eerste race begint."


Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl