Zoetermeerse hockeyers morgen op jacht naar nieuwe bekerstunt

mainImage
Zoetermeerse hockeyers morgen op jacht naar nieuwe bekerstunt

De hockeymannen van eersteklasser Mixed Hockeyclub Zoetermeer (MHCZ) treden morgenavond in de tweede ronde van de Gold Cup thuis aan tegen overgangsklasser Leonidas. De Zoetermeerders hopen na de zege op Victoria (na shoot-outs) op een nieuwe bekerstunt tegen een ploeg die een niveau hoger speelt.

Bij MHCZ is Jeroen Groenheijde een vraagteken. Hij moest afgelopen zondag tijdens de warming-up voor het duel met Roomburg afhaken vanwege hamstringklachten. Morgen zal voor de afslag (20:30 uur) worden bepaald of spelen mogelijk is voor de centrumverdediger.

Er worden veel toeschouwers verwacht aan de Van der Hagenstraat 19 in het Van Tuyll Sportpark. Eén van de aanwezigen is Bert van Vliet, rayondirecteur van Rabobank Zoetermeer. De bank is al jaren hoofdsp0nsor van de hockeyvereniging.

Over de Gold Cup


De Gold Cup is een bekertoernooi voor clubs uit de hoofdklasse en overgangsklasse. Daarnaast mogen de ploegen meedoen die het seizoen ervoor hoog eindigden in de Silver Cup, het toernooi voor teams van de eerste tot en met de vierde klasse. MHCZ reikte vorig jaar tot de halve finales, waarin het verloor van Naarden.


Foto: Digitaal Dagblad