mainImage

Zoetermeerse horeca krijgt meer ruimte

27 mei 2020, 08:41 uur
Algemeen, Politiek, Ondernemen

Nadat de Zoetermeerse VVD en LHN er de afgelopen weken al op hadden aangedrongen, komt wethouder Jan Iedema vandaag met het nieuws dat de horeca in Zoetermeer meer ruimte krijgt voor de terrassen. Dat meldt VVD Zoetermeer.

Elke horecaondernemer kan straks met een tekening in de hand naar het Stadhuis om een vergunning te krijgen. Er moet dan nog wel gekeken worden of het echt kan, zodat bijvoorbeeld de brandweer er wel langs kan blijven rijden. 'Verder maakt het niet uit of een zaak nu al een terras heeft of niet. Iedereen die tijdelijk een terras wil (vergroten) kan bij de gemeente aankloppen'.

Jeffrey van Gils (VVD) en Mariëtte van Leeuwen (LHN) riepen eerder de gemeente op om flexibel met de regels om te gaan en meer plekken beschikbaar te maken voor horeca. "Goed dat de wethouder ruimdenkend is geweest bij deze regels. Er wordt slim gekeken naar waar meer kan. Daar ben ik blij mee", aldus Van Gils.

Mariette van Leeuwen vult aan: "Wat ons betreft had het nog een paar stappen meer gemogen, zodat de horeca ook een buitenbar in de parken kon opzetten, maar dit is zeker een stap in de goede richting."

Zowel de VVD als LHN geven aan zich ook de komende periode hard te blijven maken voor maatwerk tijdens de coronacrisis.

Via zoetermeer.nl/ondernemers kunnen horecaondernemers meer informatie krijgen over demogelijkheden om hun terrassen te vergroten.


Foto: Chris van Dijke (www.chrisvandijke.nl)