Zoetermeerse kinderen genieten van zomerkamp

mainImage
Zoetermeerse kinderen genieten van zomerkamp

Thuisblijvers bestaan niet! Onder dat credo gingen de afgelopen drie weken tientallen kinderen uit Zoetermeer naar Kamp Zomerhelden. Een actief kamp voor kinderen uit gezinnen die het niet altijd even breed hebben. Door het zomerkamp van Sportief Besteed Groep en het Ministerie van SZW beleven ook deze kinderen de zomer van hun leven.

De zomervakantie staat voor veel gezinnen in het teken van campings, hotels, zwembaden en vliegreizen. Maar voor anderen is een dergelijke invulling van de vakantie simpelweg onbetaalbaar. Honderden kinderen van die gezinnen uit de gehele regio gingen in juli en augustus gratis naar Kamp Zomerhelden in Delft. Sportief Besteed Groep organiseerde samen met instanties als de Voedselbank en Jeugdzorg een kamp vol sport, spel, cultuur en plezier.

,,Dat een jongen zegt dat hij graag een jaar zou willen blijven, dat raakt mij ontzettend," aldus kampleider Koen.

Het allerbelangrijkste van Kamp Zomerhelden is het plezier: de kinderen een tijd geven waarin ze zorgen en lasten kunnen vergeten. Een week is dan ook bijna te kort voor activiteiten als: muziekles, toneel, dans, luchtkussens, bootcamp, kookworkshop, voetbalclinics, rolstoelsport en zelfs een pretparkbezoek.

,,Sommige kinderen waren voor het eerst in hun leven op vakantie en bezochten voor het eerst een pretpark," zegt Pascal Calabro, kampcoördinator.

De samenwerking met Jeugdformaat, Vakantiebank, Piëzo, Kei Rijswijk, Go voor jeugd!, Ooievaarspas en de verschillende gemeentes maakte het zomerkamp mogelijk. En ook de gemeentes Zoetermeer, Rotterdam, Delft, Rijswijk, Den Haag en Alphen aan den Rijn leverden hun bijdrage door zoveel mogelijk kinderen uit te nodigen.

In de zomer van 2019 is er een nieuwe editie van het zomerkamp.


Foto: Digitaal Dagblad