Zoetermeers Dagblad | Zoetermeerse ondernemers ontvangen keurmerk
mainImage

Zoetermeerse ondernemers ontvangen keurmerk

Directeur Zwiep Vermeulen (rechts) met wethouder Jan Iedema.
21 juli 2020, 18:29 uur
Algemeen, Ondernemen

Ondernemers die in aanmerking komen voor een SEBO-keurmerk (Sociaal Economisch Betrokken Onderneming) hoeven niet te wachten op een gezamenlijke bijeenkomst. Wethouder Jan Iedema (economie) gaat persoonlijk bij ze langs om ze uit te reiken.

"Ondernemers hebben afgelopen periode veel te verduren gehad. Uit waardering voor hun inspanning om maatschappelijk verantwoord te ondernemen, ga ik met veel plezier bij ze langs. Met trots praten ze over de wijze waarop ze hun onderneming weer op gang brengen en willen bijdragen aan een sociaal ondernemersklimaat", licht wethouder Iedema toe.

De wethouder bezocht al drie uiteenlopende bedrijven, waaronder Vermeulen Groep BV, specialist in onderhoud van infrastructuur. In augustus vervolgt Jan Iedema zijn SEBO-tour.

SEBO-keurmerk
Zoetermeer waardeert bedrijven die zich onderscheiden op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarom is het SEBO-keurmerk in het leven geroepen, het keurmerk voor Sociaal Economisch Betrokken Ondernemen. In aanmerking komen bedrijven die van meerwaarde zijn voor Zoetermeer en dit zichtbaar maken door bijvoorbeeld werkgelegenheid te bieden voor kwetsbare groepen, zich in te zetten voor sociale- en maatschappelijke doelen in Zoetermeer en samen te werken met andere partijen zoals de gemeente of het onderwijs.