mainImage

Zoetermeerse school komt met dagelijks journaal

20 maart 2020, 11:50 uur
Algemeen

Geen NOS Journaal maar het ONC Journaal. Met ingang van maandag 16 maart zendt het Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan elke schooldag om 16.00 uur een live schooljournaal uit, gepresenteerd door docent Taco Jacobs. De school wil op die manier leerlingen en ouders op de hoogte houden van de meest recente ontwikkelingen nu de school dicht is, maar het onderwijs wel doorgaat.

Extra communicatiekanaal
Rik Zwart, teamleider op het ONC: "We willen leerlingen en ouders in deze bijzondere tijd zo goed mogelijk informeren, helpen en geruststellen. Daarom hebben we ervoor gekozen om ook het schooljournaal hiervoor in te zetten." Het schooljournaal is een extra communicatiekanaal naast e-mail, brieven en de website. Zwart: "De informatie uit het schooljournaal krijgen onze leerlingen en ouders ook via de mail. In het journaal kunnen we de informatie nog eens extra verduidelijken. En leerlingen en ouders kunnen direct via de chat hun vragen stellen."

Serieus & luchtig
Het Schooljournaal zendt behalve de laatste informatie, ook andere items uit: een kookles vanuit de schoolkeuken, een sportchallenge om de leerlingen te laten bewegen, een biologieles over waarom handen wassen zo belangrijk is. En we zien de 'strubbelingen' van docenten in een school zonder leerlingen, zoals de gymdocent die na het gooien van de bal een sprintje trekt naar de andere kant van het gymlokaal om de bal daar weer op te vangen.

"We willen het schooljournaal een beetje luchtig houden”, legt Zwart uit. "Onze leerlingen hebben het al moeilijk genoeg. Ze moeten leren terwijl ze om zich heen alle berichten over het coronavirus horen. Daarbij missen ze het contact met hun vrienden. We geven daarom serieuze informatie en tonen daarnaast leuke lesjes of een grappig filmpje."

Het schooljournaal is elke schooldag om 16.00 uur te volgen via het YouTube-kanaal van ONC Clauslaan: https://www.youtube.com/user/ONCcl.