Zoetermeers Dagblad | Zoetermeerse scouts doen mee aan mondiaal event

Zoetermeerse scouts doen mee aan mondiaal event

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Van 19 tot en met 21 oktober 2018 staat de scoutingwereld in het teken van communiceren via amateurradio en internet. Zo’n 500.000 scouts doen wereldwijd mee aan de JOTA-JOTI, het jaarlijkse communicatie- en techniekevenement. Ook de scouts van Scoutinggroep John McCormick (JMC) uit Zoetermeer nemen deel.

Tijdens de 61e JOTA, de Jamboree On The Air en de 22e JOTI, de Jamboree On The Internet, maken scouts over de hele wereld kennis met de vele vormen van communicatie die er bestaan. Voorbeelden hiervan zijn Facebook, WhatsApp, chatten, maar ook semafoor, morsecode en amateurradio. De mobieltjes gaan aan de kant en de bevers, welpen, gidsen, verkenners, vrijbuiters, explorers, pivo’s en stamleden gaan samen op verschillende manieren proberen contact te maken met andere scouts over de hele wereld.

Scoutinggroep John McCormick  startte maandag 15 oktober met het pionieren met houten palen en touw van een zo hoog mogelijke zendmast. Naast het plaatsen van een antenne worden er draadantennes opgehangen voor een goed internationaal bereik. In clubhuis De Chute aan de Van der Hagenstraat in het Van Tuyllpark wordt de benodigde apparatuur geplaatst die de signalen opvangen en omzetten in geluiden die kunnen worden verstaan.Er zijn ook tal van andere activiteiten tijdens het mondiale evenement. Zo is er dit jaar op zaterdag 20 oktober vanaf 09:30 uur een groots Zeeslagspel opgezet voor alle leeftijdsgroepen.


Foto: Digitaal Dagblad