'Zorgen om Basisschool Da Vinci in Oosterheem'

mainImage
'Zorgen om Basisschool Da Vinci in Oosterheem'

SP Zoetermeer heeft schriftelijke vragen aan het stadsbestuur gesteld over het huidige binnenklimaat en de algemene staat van het gebouw van de basisschool Da Vinci in Oosterheem. Dit naar aanleiding van een brief die zij hebben ontvangen van de medezeggenschapsraad (MR) van de school.

In de brief rept men volgens de partij over een zorgelijke situatie en aanhoudende problemen met het binnenklimaat van het pand die al sinds 2009 spelen. Ouders en medewerkers maken zich zorgen.

,,In oktober 2017 heeft OPOZ (Openbaar Primair Onderwijs Zoetermeer, red.) contact gehad met de gemeente hierover. De problemen spelen namelijk al een tijdje. Ik wil graag concreet wat de gemeente sinds dat moment heeft gedaan om de problemen op te lossen en wat er nog op de agenda staat," zegt SP-fractievoorzitter Iván Beij.

Volgens de MR zijn de ventilatiemogelijkheden in het pand beperkt en voelt het binnen aan als een broeikast. Beij: ,,Dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Onze kinderen moeten zich op hun gemak voelen op school. Een fijne en gezonde leeromgeving is absoluut een prioriteit. Binnenkort is het zomervakantie en zijn de kinderen lekker vrij, maar we hebben net een erg warme periode achter de rug en naar wat ik heb begrepen is het überhaupt lastig het klimaat te reguleren in het pand. Ik verwacht dat de wethouder op de korte termijn met een permanente oplossing komt. Een tijdelijke oplossing is slechts een noodverband, dan heeft de school volgend jaar hetzelfde probleem."

Fotobron: www.zoetermeersdagblad.nl.


| Foto: Digitaal Dagblad.