Met ingang van 2 januari 2018 gaat het beheer en de bewaking van fietsenstallingen in Zoetermeer over in andere handen. Z-stal wordt de nieuwe partner voor de komende jaren; zij nemen de plaats in van Biesieklette. De samenwerking met Z-stal sluit aan bij de wens van de gemeenteraad om de stallingen bewaakt te houden. Eerder dit jaar kreeg het college de opdracht dat te regelen en dit financieel te verwerken in de begroting.

Op 2 januari is de start met de vier huidige bewaakte stallingen Driemanspolder, Rokkeveen, Centrum West, Noordwaarts en daarna volgt in het eerste kwartaal de stalling aan het Oostwaarts (dichtbij Hoogvliet).

Wethouder Marc Rosier. Fotograaf: John Brussel.

Wethouder Marc Rosier is blij met de wisseling van de wacht: ,,Met de komst van Z-stal kunnen inwoners gebruikmaken van aanvullende diensten zoals fietsreparatie en verhuur van fietsen/buggy’s. Een mooie win-win-situatie.” Afhankelijk van de locatie biedt Z-stal ook andere aanvullende diensten zoals de inzet van fietskoeriers en verkoopautomaten voor fietsonderdelen.

Z-stal heeft veel ervaring in het beheer en de bewaking van fietsenstallingen in Utrecht en omgeving (daar onder de naam U-stal). Om te zorgen voor een soepele overgang voor de medewerkers werkt Z-stal nauw samen met Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en omgeving en de gemeente.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!