De beruchte jaarlijkse lijst van vijftig Machtigste Zoetermeerders werd deze week weer bekendgemaakt door Zoetermeer INTO business (bekijk  hier de lijst). Rob Steijn (Dura Vermeer en Onze Zoetermeerse Bouwsociëteit) won de verkiezing. Van alle partners van het Zoetermeers Dagblad eindigde Bert van Vliet het hoogste. De rayondirecteur van Rabobank Zoetermeer en Benthuizen werd zesde, na zijn derde plek vorig jaar.

,,Ik ben enorm vereerd dat ik voor het tweede jaar in de top tien sta,” laat Van Vliet weten aan het Zoetermeers Dagblad.  Het was de derde keer in totaal dat hij op de lijst prijkte. ,,Ik vind het toch leuk om die eer te krijgen en erin te staan. En ja, eenmaal in die top tien, hoop ik ook dat de lokale betrokkenheid van coöperatief bankieren een mooie eerste plek oplevert.”

De betrokkenheid van Rabobank in het Zoetermeerse is groot. De bank ondersteunt diverse activiteiten en evenementen in de stad doormiddel van stimulerings- en innovatiefondsen en sponsoring. Daarnaast gingen zij in 2016 aan met de online uitgeverij Digitaal Dagblad, waartoe ook www.zoetermeersdagblad.nl behoort.

Jacob de Boer (De Boer Maatwerk in interieur), eveneens partner bij het Zoetermeers Dagblad, staat op zeventien. Deze Zoetermeerse ondernemer, tevens voorzitter van Taverzo, behaalde met zijn in Gouda gevestigde bedrijf een FD Gazelle.

Wim van der Kooy (Van der Kooy Vastgoed en eigenaar Attractiecentrum Zoetermeer) is nummer 21 op de lijst, gevolgd door Lison de Beer-Van Rooij van Ter Zake Het Ondernemershuis op plek 23. Onze columnisten Ruud Steggerda (directeur Floravontuur) en ondernemer/verbinder Harrie Lamers bezetten respectievelijk de 25e en 43e positie. Roy Wunderink, directeur bij Dekker Zoetermeer, zien we terug op de 49e stek.

Eerdere winnaars

Dit was de negende editie. In 2009 won Johan Burger als eerste de titel van machtigste Zoetermeerder, daarna volgden Henk Willem van Dorp (2010), Margreet van Driel (2011), Leo van der Plas (2012), burgemeester Charlie Aptroot (2013), Bert de Boer (2014), Robbert Willems (2015) en Mariëtte van Leeuwen (2016).

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!