De toekomst van De Balijhoeve is in nevelen gehuld. De stadsboerderij in de wijk Rokkeveen, jaarlijks bezocht door zo’n 80.000 bezoekers, is hard aan vernieuwing toe. Vandaar dat lokale bewoners en organisaties de krachten hebben gebundeld met de gemeente om te kijken naar de toekomstmogelijkheden van het complex. Uitgangspunt is dat De Balijhoeve blijft bestaan.

De krachtenbundeling heeft geleid tot mooie suggesties door de samenspraakgroep waarin bewoners en organisaties deelnemen (Sambagroep). De Sambagroep oriënteert zich op de stadsboerderij van de toekomst, met een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor jong en oud, die ruimte biedt voor recreatie, educatie, stadslandbouw, aandacht en zorg voor elkaar. Een activiteitencentrum en vertrekpunt voor wandel- en fietstochten in het Balijbos en omgeving.

Op 17 februari presenteerde de Sambagroep haar ideeën aan de bewoners van de Houtbuurt in Rokkeveen. Zo’n zeventig bewoners bezochten de inloopavond. “Het was een geslaagde avond met een grote opkomst. Veel positieve geluiden over de plannen voor De Balijhoeve. Buurtbewoners gaven aan behoefte te hebben aan een leuk terras en trefpunt voor ouderen,” aldus Hans Bongers, voorzitter van de Sambagroep.

In april wordt duidelijk wat het college van burgemeester en wethouders aan de raad adviseert over de ideeën van de Sambagroep. De raad beslist voor de zomer over de plannen.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!