Zoetermeers Dagblad | Bouw De Landheren in mei van start

Bouw De Landheren in mei van start

mainImage

De bouw van project De Landheren gaat volgende maand van start. Aan de Katwijkerlaan in Pijnacker, nabij de gemeentegrens met Zoetermeer, komen 23 vrijstaande woningen bestaande uit zeventien villa's en zes bouwkavels. De verkoop ging razend hard. 'Het is een geweldig succes', aldus Jeroen Jenné, die met zijn bedrijf De Makelaars over de verkoop gaat. 

"Alle kopers die nu aan boord zijn, gaan deze maand naar de notaris", vervolgt Jenné. "We hebben nog twee bouwkavels en drie landhuizen beschikbaar, zie www.delandheren.nl. Zoals wij dat zeggen in ons jargon: we zitten een beetje in de staart van de put, de laatste woningen moeten we nog verkopen."

Over de toeloop heeft Jenné niet te klagen gehad. "Het is een geweldig succes, want je praat over huizen van gemiddeld acht ton. Van de zeventien woningen hebben we op drie na alles verkocht. Dat is geweldig en boven verwachting." Circa 90 procent is Zoetermeers publiek.

De Landheren wordt gebouwd op een perceel waar nog niet zo lang geleden kassen stonden, maar die zijn gesloopt. De gemeente Pijnacker-Nootdorp, eigenaar van de grond, heeft het bestemmingsplan gewijzigd naar 'wonen' en daarom is er nu ruimte voor dit prestigieuze project. "Het is niet toegestaan hier twee-onder-één-kap-woning te laten bouwen. Het bestemmingsplan is hier altijd gericht geweest op het luxe segment. De richtlijnen schrijven dus alleen vrijstaande woningen voor."

De villa's, geschikt voor gezinsbewoning met desgewenst een gelijkvloers woonprogramma, zijn niet goedkoop. De prijzen voor de kavels met woonhuis zullen variëren van 700.000 tot 900.000 euro en de afzonderlijke bouwkavels zullen ongeveer tussen de 500.000 en 680.000 euro gaan kosten.

Jenné: "Wat ik met name van de kopers hoor, is dat het echt grote kavels zijn. Je zit niet bij elkaar naar binnen te kijken. Verder is er sprake van een mooie architectuur en eigen toegangsweg."  De oplevering is medio 2021.

Mensen die belangstelling hebben voor de resterende landhuizen of bouwkavels, kunnen contact opnemen met Jeroen Jenné van De Makelaars via [email protected] of bel 079-3238838. Of ga naar de projectwebsite www.delandheren.nl.