Door middel van een wijkgerichte campagne wil de Zoetermeerse CDA-fractie meer kiezers trekken bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Dat maakte afdelingsvoorzitter Jan-Renger Harwig afgelopen zaterdag bekend op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij in de Dorpsstraat. Het officiële partijprogramma werd daar ook officieel gelanceerd.

Het CDA stelt dat het via bijeenkomsten met leden, andere geïnteresseerden en gesprekken met organisaties in Zoetermeer de wensen van de wijkbewoners heeft geïnventariseerd. Naar aanleiding daarvan zijn op de algemene ledenvergadering actiepunten vastgesteld, zoals ‘een goede en voor iedereen toegankelijke ijsbaan en een (buiten-)zwembad’.

,,We hebben er alle vertrouwen in dat deze aanpak voor de verkiezingen aanslaat bij de burgers en het CDA een nog steviger positie geeft,” zegt Harwig. ,,Ons programma heeft als titel ‘Zoetermeer, een stad om je thuis te voelen: voor de toekomst van onze kinderen’. De weken voorafgaande aan de verkiezingen gaan we folders huis-aan-huis bezorgen op 20.000 adressen. Dat is een flinke logistieke operatie waarvoor we veel vrijwilligers gaan inzetten.”

CDA Zoetermeer heeft op dit moment vier zetels in de Zoetermeerse gemeenteraad. Huidig fractievoorzitter Ingeborg ter Laak is de lijsttrekker voor de naderende verkiezingen en fractieleden Veronique Frinking en Klaasjan de Jong staan respectievelijk tweede en derde op de lijst.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!