JJ Music House verwelkomt op zaterdag 25 november aanstaande een meer dan bijzondere gast: voormalig Muddy Waters-bandlid John Primer zal dan ten tonele verschijnen voor een bluesoptreden. Aanvang: 21:00 uur en kaarten kosten 12,50 euro per stuk. Je kunt hier reserveren.

Primer werd groot onder de vleugels van de Amerikaanse bluesartiest Muddy Waters en diens band, die hun muzikale geboorte vonden in de befaamde Mississippi Delta. De streek van vele legendarische bluesartiesten. Beiden waren in de tachtiger jaren onder andere te bewonderen op het North Sea Jazz Festival.

Na het overlijden van Muddy Waters in 1983 sloot Primer zich aan bij Magic Slim & the Teardrops, en ook met die formatie stond Primer op het North Sea Jazz Festival. Vanaf 1996 staat de zanger/gitarist op ‘eigen benen’. Dat resulteerde in tal van CD’s, Grammy Awards en diverse (internationale) onderscheidingen.

Primer toert de hele wereld over en hij is jaarlijks terug te vinden op de Europese podia, soms met zijn eigen Amerikaanse band, maar meestal met zijn Europese begeleidingsband. Met Bert Fonderie op drums, Jan den Boer op bas en Robbert Fossen op gitaar/mondharmonica.

Foto: de 72-jarige Amerikaanse blueslegende John Primer.

Fotograaf: Bert Lek.