Het college heeft vandaag, zoals het in december 2017 aankondigde, een memo aan de gemeenteraad gestuurd met daarin twee varianten voor een recreatief zwembad. Eén variant betreft de uitbreiding van Zwembad De Veur; de andere is de bouw van een geheel nieuw zwembad waarbij Zwembad De Driesprong wordt gesloopt.

Wethouder Margreet van Driel (Sport): ,,Ik ben heel blij dat we de gemeenteraad nu de mogelijkheid bieden een keuze te maken uit twee goed onderbouwde varianten. Beide hebben voor- en nadelen, maar er is nu concreet zicht op voldoende recreatief zwemwater in Zoetermeer en de financiële consequenties.”

Het college denkt als locatie voor een eventueel nieuw te bouwen zwembad aan het Vernèdepark, maar nader locatieonderzoek moet uitwijzen of een nieuw zwembad daar mogelijk is.

Een recreatief zwembad in Zoetermeer is al jaren een nagel aan de doodskist van de gemeente. In 2011 besloot de gemeente recreatief zwemmen niet langer meer als gemeentelijk zwemproduct aan te bieden. In 2012 werd Aquapark ’t Keerpunt gesloten en verkocht. Sindsdien heeft de gemeente geen eigen buitenbad meer en zijn de twee andere binnenbaden (De Veur en De Driesprong) vooral geprogrammeerd met verenigings- en leszwemmen. Het Zweminstituut is sinds 2015 beheerder van die zwembaden. Er zwemmen daar op dit moment rond de 1364 kinderen in Zoetermeer.

Foto: zwemles in De Driesprong.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!