Zomer in het land. Het is u vast opgevallen de afgelopen weken. Terrassen vol blije mensen, zelfs in de RandstadRail groet men elkaar met een glimlach. Gisteren startte het bij de zomer behorende reces. Tijd voor het jaarlijks terugkerende teamuitje.

Ik haal opgelucht adem. De keuze is dit jaar niet gevallen op iets dodelijks als een Salsa-workshop met collega’s, paragliden over de Zuid-Hollandse velden en sloten of powerkiten op het strand. We gaan sloepvaren.

‘Wat kan er mis gaan,’ denk ik nog. Wat kan er niet mis gaan? Het noodlot pikt mij er weer uit. Mijn onhandige instapmanoeuvre zorgt voor natte sportsokken van onder andere de CEO. Loop nog net geen levensbedreigende infectie op als ik struikel en strompel over het plankier. Zo val ik ook tijdens dit uitje weer van mijn (niet eens) bestaande voetstuk.

Tijdens de after-borrel schitter ik door het maken van licht onhandige opmerkingen waardoor een collega mij het liefst ter plekke wil versmoren met een gloeiendhete bitterbal.

Op naar het zomerreces. Hoewel reces? 6 juli tot 3 september heeft meer weg van een zomersabbatical.

Vanuit Zeeuws-Vlaanderen volgde Elsje Veth in 2011 haar hart naar Zoetermeer waar zij sindsdien samenwoont met fotograaf Chris van Dijke. Moeder van twee volwassen zoons en oma van kleinzoon Xavi. Werkt als fulltime secretaresse in Den Haag. Ze publiceerde twee verhalenbundels; ‘Neus snuiten en doorhoesten’ (2015) en ‘Rafels’ (2017). ,,Mijn columns ademen charme, levenslust, wijn en hoge hakken uit. Met hier en daar een vleugje peper,” Twitter: @elsjeschrijft.