Na de jaarwisseling willen we het altijd anders gaan doen. Beter, of gezonder, liever voor anderen. Waarom toch? Waarom niet gewoon na de zomervakantie, of – nog beter – waarom niet direct als we erachter komen dat het beter kan. Dat laat je direct iets anders ervaren en je hoeft niet te wachten tot 1 januari.

Ik houd ervan ruimte te bieden om anders te zijn en anders te doen. Je andere kant ontdekken, iets uitproberen. Dat brengt je nog eens ergens waar je nog niet was.

Een centrum voor de kunst is een toegangspoort tot nieuwe ontdekkingen, wordt wel gezegd. En zo ervaren wij het ook. Door kunstdisciplines als theater en beeldende kunst kijk je anders naar de werkelijkheid. Kunst spiegelt de tijd, en onszelf. Dat is erg leuk en je steekt er wat van op.

Het lukt ons als CKC & partners steeds beter om het experiment te ondersteunen en de veelzijdigheid aan cultuureducatie en amateurkunst die een stad als Zoetermeer verdient te faciliteren. Na de verbouwing van het CKC-gebouw moet dat nog beter gaan. Dan kun je binnen het gebouw nóg meer vinden. CKC & partners wordt een fijne plek om te zijn, naast school, werk en thuis.

Nieuwe ontdekkingen zijn voor iedereen van belang. We gaan een plek van alle Zoetermeerders te worden. Daar zijn we niet nu na de jaarwisseling mee begonnen natuurlijk, daar groeien we naartoe.

Een cultuurinstelling is van iedereen wanneer niemand het idee heeft dat hij zich op een bepaalde manier moet gedragen. Het is een plek waar je hardop kunt lachen, zonder je ervoor te schamen. Een plek waar je even naar binnen kunt gaan om warm te worden. Een plek waar kinderen door de gangen kunnen rennen. Waar je kunt zitten om een kop koffie te drinken en waar je je huiswerk kunt maken.

CKC & partners aan de Leidsewallen 80 moet wat mij betreft een plek zijn waar iedereen zich welkom voelt, openbaar en toegankelijk. Ik hoop dat u daar iets van gaat merken de komende tijd en dat u ons de kans geeft om het u te laten ervaren.

Misschien ontdekt u een nieuwe kant van uzelf. Of van ons.

Susan Langeveld (45) is sinds 2016 directeur van CKC & partners. CKC & partners is een cultureel netwerk dat een gevarieerd programma biedt voor alle Zoetermeerders. Susan beschouwt zichzelf als betrokken, koersvast en ondernemend. Met haar brede ervaring als (interim-)manager, adviseur en bestuurder en haar duidelijke focus op innovatie en ondernemerschap zet ze in op het bevorderen van kunstparticipatie binnen Zoetermeer en omgeving.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!