Zomaar een week in februari. Meestal een wat saaie maand, zo tussen de jaarwisseling en de lente. Maar dit jaar was er een week in februari die we bij CKC & partners niet snel zullen vergeten. Wát een week.

Een week lang was het namelijk feest bij CKC & partners. Misschien heb je er iets van meegemaakt. De feestweek was een bedankje voor cursisten, docenten, de ‘bewoners’ van het CKC, die zich zo fantastisch hielden tijdens de verbouwing. En om te vieren dat we het CKC-gebouw weer volledig, en nu nog beter, kunnen gebruiken. Wát een belevenis, we hebben genoten.

Samba

Genoten van de officiële heropening door wethouder Robin Paalvast. De CKC Lounge, met ruim tweehonderd aanwezigen, werd na de druk op de knop door de wethouder donker, waarna sambaschool Sambalanco de samba inzette. Dat maakte indruk, net als de dansers van dansschool Dansis, die vervolgens prachtig uitgelicht op de muziek in de ruimte dansten.

Er waren rondleidingen waarbij van alles te beleven viel; leerlingen van basisschool de Paulusschool waren prachtig theatraal, een koor zong, er werd mooie muziek gemaakt op iedere verdieping en de winnaar van het CKC-HKZ Concours 2016 speelde prachtige klanken op zijn Spaanse gitaar in de sfeervol verlichte nieuwe expositie-gang in het hart van het gebouw.

Genoten ook van de mooie exposities natuurlijk, waaronder de tentoonstelling ‘Meesterwerk’ met sieraden, het prachtige keramiek, de resultaten van fijnschilderen en de mooie portretten. Meer dan zestig gratis activiteiten waren er deze week. Daar zat van alles bij, de diversiteit was bijzonder groot. Van workshops, zoals tuinbeeldjes her-gebruiken, via muzikale portretten van bomen, naar circusfeest, hip hop-lessen en textielaccessoires maken.

Zelf genoot ik vooral van de mensen. Wat een mooie energie was er bij ons voelbaar deze week. Wát een levendigheid en wat werd er genoten van kunst en cultuur. Iedereen was extra welkom. Er werd koffie, thee en een heerlijk gebakje aangeboden en je mocht aan zoveel activiteiten meedoen als je wilde.

Photobooth 

Als herinnering aan de heropening van het CKC-pand op 22 februari 2018 kon je in een photobooth in de CKC Lounge drie foto’s laten maken, die direct klaar waren. Zoals vroeger in zo’n fotohokje. Een echte hit. Families, groepjes cursisten, kinderen én volwassenen, er ontstond soms zelfs een rij met wachtenden voor een leuk en persoonlijk aandenken.

Ook leuk: de gedeelde berichtjes en foto’s met de hashtag #CKCfeestweek, voor de mede-twitteraars onder jullie. Die berichten kwamen dan langs op de schermen in de CKC Lounge. En zo werd er nog lang nagenoten.

Kortom, een feestje van een feestweek. Waar we trots op zijn. Trots ook op onszelf, natuurlijk, voor de prachtige week die we met elkaar hebben neergezet. En trots op het fantastische aantal Zoetermeerders dat we hebben mogen ontvangen bij CKC & partners. Kom vooral terug. En als je de feestweek of de rondleiding hebt gemist, geen probleem. Loop even binnen, we laten het je graag nog even zien en beleven.

Susan Langeveld (45) is sinds 2016 directeur van CKC & partners. CKC & partners is een cultureel netwerk dat een gevarieerd programma biedt voor alle Zoetermeerders. Susan beschouwt zichzelf als betrokken, koersvast en ondernemend. Met haar brede ervaring als (interim-)manager, adviseur en bestuurder en haar duidelijke focus op innovatie en ondernemerschap zet ze in op het bevorderen van kunstparticipatie binnen Zoetermeer en omgeving.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!