mainImage

Begrip voor spanning bij starten nieuwe baan

28 oktober 2019, 12:31 uur
Columns

In september dit jaar begon ik aan mijn vierde en laatste jaar van mijn Hbo-opleiding Maatschappelijk Werk- en Dienstverlening, oftewel mijn scriptiejaar. Ik moet zeggen dat ik de druk inmiddels erg goed voel. Zelfs zo erg dat ben begonnen met het inplannen van allerlei studiedagen in plaats van de last-minute-tactiek die ik de eerste drie studiejaren hanteerde.

Zondag studiedag
De zondag is weggestreept als vrije dag en omgedoopt tot studiedag en avonden staan ook regelmatig in het teken van studie. Aan de ene kant beperkt mij dit in mijn vrijheid en vooral in mijn vrije tijd. Maar aan de andere kant kijk ik er ook enorm naar uit om dit schooljaar te starten met mijn praktijkonderzoek en daarmee naar de bekroning van mijn studie toe te werken.

Ik ben dan ook zeer gefocust om dit doel te bereiken. Het grappige is, dat ik nu al weet dat wanneer ik dit doel heb behaald, ik de reis die ik hierbij heb mogen doorlopen ga missen. En ook het constant uitgedaagd te worden om mezelf te verdiepen in een nieuw onderwerp en daarbij in het begin onwetend en kwetsbaar te mogen zijn.

Extra spannend
Dit laatste speelt ook bij mensen die starten bij met een nieuwe baan. Even lijkt het alsof je weer begint bij nul, je bent afhankelijk van anderen voor informatie en begeleiding en daardoor ook kwetsbaar. Voor mensen die wegens omstandigheden een tijdje niet hebben kunnen werken, is dit extra spannend. Daarom hechten ik, en ook mijn collega-accountmanagers bij WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal, veel waarde aan maatschappelijk betrokken ondernemers en instellingen die hier begrip voor hebben.

Dit is ook één van onderwerpen die wij zullen belichten bij ons minisymposium 'Inclusief ondernemen voor HR en CEO’s' op 13 november in Bleiswijk. Waarbij sociale ondernemers van harte welkom zijn om verhalen met elkaar te delen en nieuwe inspiratie op te doen.

Meer weten: https://zhcwerkt.nl/minisymposium-inclusief-ondernemen/

 

Over Gregor Goedhart

Gregor is geboren en getogen in Zoetermeer en heeft dan ook als inwoner van de stad en ook als Accountmanager WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal, een zeer sterke binding met de stad. Na diverse commerciële functies nam hij in 2013 de stap om voor de gemeente Zoetermeer aan het werk te gaan binnen de sociale arbeidsbemiddeling. Binnen deze functie is hij het aanspreekpunt voor werkgevers binnen de arbeidsmarktregio. Daarnaast helpt hij werkzoekenden weer hun plek binnen het arbeidsproces te laten vinden.


Foto: Digitaal Dagblad