mainImage

Column Corrien Dijkhuizen over ZoetermeerPas

9 november 2019, 10:30 uur
Columns

Wat ik een mooie gedachte vind, is dat voor Bibliotheek Zoetermeer alle mensen meetellen. Of je nu een grote of een kleine beurs hebt, bij ons is iedereen welkom om te lezen en te leren. En leuke dingen te doen! Ik werk bij de Klantenservice van de bibliotheek en ik houd me onder meer bezig met een softwaresysteem, speciaal voor bibliotheken. Bicat heet dat. Dat systeem houdt alles bij wat met onze mediaboekencollectie te maken heeft. In dat systeem verwerken we ook de voordeelcheques voor de bibliotheek die bij de ZoetermeerPas zitten. En daar wil ik het even over hebben.

 

Heb je van de gemeente een ZoetermeerPas gekregen, dan zitten daar een paar mooie voordeelcheques bij, die je kunt inwisselen bij de bibliotheek. De cheques zijn niet onbeperkt geldig, dus ik zou ervoor zorgen geen voordeeltjes te laten liggen. De meeste mensen met een ZoetermeerPas komen cheque 1 vaak wel bij ons inleveren. Die cheque geeft pashouders vanaf 18 jaar recht op een gratis 5-sterrenabonnement van de bibliotheek: het meest uitgebreide abonnement dat we hebben! Maar het lijkt net alsof mensen denken dat het daarmee ophoudt. En dat is echt jammer.

De andere voordeelcheques zijn namelijk ook heel erg de moeite waard. Zo krijg je met cheque 2 een tegoed gestort op je bibliotheekpas. Daarmee kun je betalen voor printen en kopiëren. Met cheques 3 tot en met 6 kun je naar lezingen of een leuke cursus in het Forum. Zoals Knappe Koppen in het E-lab, waar je robots bouwt en proefjes doet. Of de discussiemiddag ‘Powervrouwen in de 20e eeuw’.

Ook interessant is de informatiemarkt ‘Mijn kind vindt lezen moeilijk’. Allemaal activiteiten waar de ZoetermeerPas je korting op geeft. De cheques kun je nog tot het einde van 2019 inwisselen.

Dat geldt ook voor de speciale Jongerencheque. Wissel je deze cheque in, dan krijg je korting op een cursus in ons E-lab of bij de Volksuniversiteit. De cheques zijn tientallen euro’s waard. Zonde om dat voordeel te laten liggen, toch? Wissel je ze in bij het E-lab, dan kun je bijvoorbeeld je eigen kerstbal maken met een 3D-pen, of je eigen Sinterklaas- of kerstchocola met de 3D-printer.

Of, om een beetje in de sfeer van de komende feestdagen te blijven, een kersthuisje ontwerpen met de laserprinter. Volg je liever een cursus bij de Volksuniversiteit? Misschien is Visueel communiceren (thema feestdagen) dan iets voor jou.

Lever je voordeelcheques dus dit jaar nog in bij de bibliotheek. Dat kan bij de balies van al onze vestigingen. Kijk voor een volledig overzicht van cursussen, lezingen, talkshows en andere leuke activiteiten op www.forumzoetermeer.nl. Zeker weten dat er iets voor je tussen zit!

En zo ben ik weer terug bij waar ik mee begon. Dat de bibliotheek er voor iedereen is. Ook voor jou!

Reageren op de column? [email protected]

 

Over Corrien Dijkhuizen
Het borrelt, bubbelt en bruist volop in het Forum Zoetermeer! Sinds de spectaculaire opening in januari zien veel Zoetermeerders het Forum al als hun tweede huis. Niet zo gek, want we zijn zeven dagen per week geopend. Op weekdagen van 8.00 tot 20.00 uur, in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur. En er is altijd wel iets te beleven in het Forum. In deze column houden verschillende mensen die bij het Forum betrokken zijn, je daarvan op de hoogte. Deze keer is het de beurt aan Corrien Dijkhuizen, medewerker lezen en klantenservice bij de bibliotheek in het Forum. Corrien woont al jaren in Zoetermeer, maar is geboren in Scheveningen. Nog altijd brengt zij haar vrije tijd het liefst door aan zee. Niet om in de zon te bakken, maar om lekker lange strandwandelingen te maken.


Foto: Digitaal Dagblad