mainImage

Column Elsje Veth: Niet zo knallende kurken

30 december 2019, 17:24 uur
Columns

Onbewust blijken Chris en ik mee te hoppen met een nieuw ingezette trend zoals blijkt uit diverse krantenartikelen.

Oudejaarsavond met z’n tweeën doorbrengen. Het lijkt één van de ergste dingen die een mens kan overkomen. Het gevoel er niet meer bij te horen. Het gelach en plezier van mensen op straat, op televisie of bij de buren. Wachten tot het middernacht is. In alle eenzaamheid de kurk van de champagnefles laten knallen. Staren naar een schaal met twee oliebollen en anderhalve appelbeignet. Het vuurwerk bekijken.

Maar wat blijkt: het is eigenlijk wel prima en heel okay. Het voelt bijna een beetje rebels als we ons komende oudejaarsavond op de bank nestelen terwijl de halve wereld zich in feestkleding hijst om de kou in te gaan en het rondvliegende vuurwerk te trotseren. Wij krijgen precies wat we verwachten: een ontspannen stressvrij Oud en Nieuw. Het perfecte begin van een gelukkig nieuwjaar? We gaan het meemaken en beleven.

Wel goede afspraken maken wie wie wakker maakt zodra de Iwatch twaalf uur aangeeft. Zonder The annual Hootenanny met Jools Holland gaan we 2020 niet in.

Een geruisloze en feestelijke jaarwisseling gewenst.

Over Elsje Veth

Vanuit Zeeuws-Vlaanderen volgde Elsje Veth in 2011 haar hart naar Zoetermeer waar zij sindsdien samenwoont met fotograaf Chris van Dijke. Moeder van twee volwassen zoons en oma van kleinzoons Xavi en Roan. Werkt als fulltime secretaresse in Rotterdam. Ze publiceerde twee verhalenbundels; ‘Neus snuiten en doorhoesten’ (2015) en ‘Rafels’ (2017). ,,Mijn columns ademen charme, levenslust, wijn en hoge hakken uit. Met hier en daar een vleugje peper,” Twitter: @elsjeschrijft Instagram elsjeschrijft