Column Elsje Veth uit Zoetermeer: Gekakel

9 May 2020, 09:15 uur
Columns , Algemeen
mainImage

Dringend verzoek van de directie: bespreek tijdig de vakantieplanning met je collega's. Dit om verlofstuwmeren te voorkomen nu de maatregelen versoepeld zijn.

'Verlofstuwmeren'. Het klinkt als vluchtelingenstroom. Een stroom vakantiegangers overspoelt Nederland. Vliegvelden overbelast. Personeel van campings, vakantieparken en pretparken bezwijken onder de werkdruk. Een nieuwe ramp dient zich aan.

Terug naar het woord verlofstuwmeren. In de lijst coronawoorden was ik het nog niet tegengekomen. Sinds vandaag staat het in het rijtje met illustere coronawoorden, zoals afhaalfile, balkconcert, balkconversatie, coronaklever, hamsterparia, toogviroloog, whatsaperitieven. De lijst bevat veel pareltjes waaronder nu ook 'verlofstuwmeren'.

Met de collega's van het secretariaat zijn we er als de kippen bij en stellen in alle solidariteit het vakantieschema samen. Onze bijdrage aan het voorkomen van een verlofstuwmeer is hiermee geleverd.

 

Over Elsje Veth
Vanuit Zeeuws-Vlaanderen volgde Elsje Veth in 2011 haar hart naar Zoetermeer waar zij sindsdien samenwoont met fotograaf Chris van Dijke. Moeder van twee volwassen zoons en oma van kleinzoons Xavi en Roan. Werkt als fulltime secretaresse in Rotterdam. Ze publiceerde twee verhalenbundels; ‘Neus snuiten en doorhoesten’ (2015) en ‘Rafels’ (2017). ,,Mijn columns ademen charme, levenslust, wijn en hoge hakken uit. Met hier en daar een vleugje peper,” Twitter: @elsjeschrijft Instagram elsjeschrijft.