mainImage

Column Elsje Veth: We hebben een winnaar

4 maart 2020, 11:52 uur
Columns

Een ouder echtpaar krijgt de goednieuwsbrenger van een nationale loterij op bezoek.

Meneer, ongeïnteresseerd onderuithangend op de bank, en mevrouw juist blij met deze onderbreking van de dagelijkse sleur. De sneue sfeer en dito bank doen het ergste vermoeden: hier wordt het leven niet echt gevierd.

'En', vraagt de in zijn enthousiasme volhardende jongeman. 'Wat zou u doen als u een geldbedrag wint? Zijn er nog wensen zoals een reis, nieuwe auto?'

'Hij wil niets', zegt mevrouw, doelend op haar echtgenoot. Meneer zakt nog verder onderuit en mompelt iets onverstaanbaars. 'En u, mevrouw?'

Mevrouw heeft een duidelijk doel voor ogen. Met alle kinderen en kleinkinderen naar Parijs. Een weekend in zo’n park, iets met Disney geloof ik.

Tromgeroffel en confetti. De cheque wordt door mevrouw uit de enveloppe gehaald. 'Proficiat, u bent de gelukkige winnaar van 1 miljoen euro'.

Meneer veert op en bezorgt mevrouw een hartverzakking als hij haar vol op de mond kust. De presentator meldt aan de kijkers: dit kan u ook gebeuren als u nu gaat meespelen in de loterij.

Met op de achtergrond de nog steeds in shock verkerende mevrouw voorzien van een bosje bloemen en haar plots tot leven gekomen echtgenoot spoort de presentator de kijker aan toch vooral te gaan meespelen. 'Wie weet bent u de volgende winnaar in de loterij'.

Ik denk dat ik pas.

Over Elsje Veth
Vanuit Zeeuws-Vlaanderen volgde Elsje Veth in 2011 haar hart naar Zoetermeer waar zij sindsdien samenwoont met fotograaf Chris van Dijke. Moeder van twee volwassen zoons en oma van kleinzoons Xavi en Roan. Werkt als fulltime secretaresse in Rotterdam. Ze publiceerde twee verhalenbundels; ‘Neus snuiten en doorhoesten’ (2015) en ‘Rafels’ (2017). ,,Mijn columns ademen charme, levenslust, wijn en hoge hakken uit. Met hier en daar een vleugje peper,” Twitter: @elsjeschrijft Instagram elsjeschrijft.