mainImage

Column Eric Brunings: De schoenen van Hugo

20 april 2020, 15:44 uur
Columns

Morgenavond om zeven uur is er de persconferentie waar heel Nederland op wacht. Het kabinet zal vertellen hoe het de komende maanden verder moet.

Kan Nederland weer uit eten? Kunnen onze kinderen weer naar school? Mogen we weer even langs bij onze ouders?

Prangende vragen waarop onze premier en minister Hugo de Jonge antwoord op moeten gaan geven. Enorme dilemma’s waarbij iedere beslissing straks gevolgd zal worden door een storm van kritiek. Voor ieder argument om de 'intelligente lock down' te versoepelen, is er een tegenargument en vice versa is dat eveneens het geval.

Woensdag zullen tal van amateurvirologen, die drie maanden geleden nog amateurbondscoaches waren, vertellen waarom Mark en Hugo het toch beter anders kunnen doen. Zullen televisieprogramma’s alternatieven aandragen en zullen bepaalde politici denken een kans op kiezerswinst te zien.

Je zult maar in de schoenen staan van onze bewindslieden.

In dat geval zou ik toch kiezen voor de schoenen van Hugo. De inmiddels bekende schoenen van Mascolori, een schoenmaker in Rotterdam, stralen een stukje vrolijkheid uit en dat kunnen we in deze tijd heel goed gebruiken. Bovendien doet die schoenmaker iets waar velen in dit geval een voorbeeld aan kunnen nemen. Deze schoenmaker blijft bij zijn leest!

 

Over Eric Brunings
Eric Brunings was van 1998-2017 afdelingsleider onderbouw bij het Alfrink College in Zoetermeer. Hij begon in 1981 op die middelbare school als leraar geschiedenis. Brunings schrijft voor www.zoetermeersdagblad.nl columns over onderwijs, zijn passies sport en geschiedenis en andere zaken. Zijn broer Peter keepte in de jaren '80 voor Feyenoord.