Zoetermeers Dagblad | Column: 'Opéén gepropt in de RandstadRail'

Column: 'Opéén gepropt in de RandstadRail'

mainImage

Het zomerreces daalt als een welkome wolk van bezinning over ons neer. Op kantoor is er zowaar tijd voor social talk oftewel een goed gesprek met het restant van de collega’s. Ad Hoc houdt zich koest.

Helaas is het sabbatical-gevoel niet waarneembaar in de RandstadRail. De HTM-planners maken dankbaar gebruik van het zomerreces. Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd. Passagiers zijn uitgebreid geïnformeerd over omleidingen en aangepaste dienstregeling.

Heb ik me zo verheugd op een aantal weken voldoende zit- en beenruimte in de tram. Ik kom bedrogen uit. Opéén gepropt in het gangpad. Af en toe een zwieperd van een rugzak of een bijna struikelpartij over onhandig geposteerde kantoor-rolkoffers.

Gelukkig…daar is de innovatietram. Vervoer van de toekomst. Led-schermen met route aanduiding en HTM-nieuws. Licht en ruimtelijke coupés met frisgroene kunstlederen zetels. Speciale ruimte voor rol- en andere koffers. Bacterievrije zone op de vasthoudstangen langs het gangpad. Als de tram met horten en stoten plotsklaps halt houdt, kan ik ternauwernood voorkomen al innoverend van de gladde stoel af te glijden. Zomertijd, innovatietijd.

Over Elsje Veth

Vanuit Zeeuws-Vlaanderen volgde Elsje Veth in 2011 haar hart naar Zoetermeer waar zij sindsdien samenwoont met fotograaf Chris van Dijke. Moeder van twee volwassen zoons en oma van kleinzoon Xavi. Werkt als fulltime secretaresse in Den Haag. Ze publiceerde twee verhalenbundels; ‘Neus snuiten en doorhoesten’ (2015) en ‘Rafels’ (2017). ,,Mijn columns ademen charme, levenslust, wijn en hoge hakken uit. Met hier en daar een vleugje peper,” Twitter: @elsjeschrijft