mainImage

Goed nieuws voor Zoetermeerse in Spanje

28 april 2020, 12:57 uur
Columns, Algemeen

Lynnette de Weijer uit Zoetermeer verblijft momenteel in Punta del Moral in het zuiden van Spanje en kan voorlopig niet naar Nederland vanwege de corona-uitbraak. De laatste vlucht waarmee ze terug kon was op 20 maart, maar door lichte griepklachten besloot de Zoetermeerse in haar appartement te blijven. De Weijer, die voor haar bedrijf Braindoc.nl een paar keer per jaar in Punta del Moral vertoeft, deelt haar ervaringen tijdens de Spaanse lockdown met www.zoetermeersdagblad.nl.

'Punta del Moral, 28 april 2020

Op Koningsdag 2020 kregen wij in Spanje goed nieuws! Het is vandaag 28 april 2020 en ik zit nu zeven weken in quarantaine in Spanje. Ik verwacht een spoedig einde van de lockdown en ben alles in gereedheid aan het brengen om snel met mijn vitaliteitsonderzoek te kunnen beginnen. Ik wil iedereen in Nederland een hart onder de riem steken. We zitten in het laatste staartje van deze nachtmerrie.

Er is uitzicht op versoepeling van de noodtoestand. Op voorwaarde dat het aantal sterfgevallen blijft dalen. Vandaag hopen we te horen van de regering of de volwassenen vanaf 2 mei weer naar buiten mogen om te wandelen of sporten. Het is vandaag dus extra spannend wat er na het regeringsoverleg wordt bekend gemaakt.

Sinds afgelopen zondag mogen kinderen tot 14 jaar tussen 09.00 en 21.00 een uur per dag naar buiten onder begeleiding van een volwassene, maximaal één kilometer van huis, met een afstand tot andere kinderen van minimaal twee meter. Ze mogen spelen of sporten, maar niet naar kinderspeeltuinen of plaatsen. De regels zijn dus zeer strikt.

Overal in de stad zag ik mensen lopen die hun kinderen aan het 'uitlaten' waren. Normaal zie je dit alleen tijdens vakanties.

Ik houd jullie op de hoogte omtrent de ontwikkelingen hier in Spanje.'


Foto: Digitaal Dagblad