Drie jaar celstraf voor schietpartij in volle bar aan Herenstraat

17 April 2024, 09:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Pixabay

De rechtbank Den Haag heeft een 34-jarige man veroordeeld voor zware mishandeling. Hij heeft op 6 augustus 2023 een cafébezoeker in de Herenstraat in Den Haag zwaar verwond door een kogel in zijn onderbeen te schieten waardoor diens scheenbeen is verbrijzeld. De man kreeg een celstraf opgelegd van drie jaar. Het OM had zes jaar gevangenisstraf geëist.

Het slachtoffer vierde zijn verjaardag in de Brazuka Bar, toen er op een gegeven moment een ruzie ontstond met een andere groep over een tafeltje. Getuigen verklaarden later bij de politie dat de ruzie om het tafeltje uitdraaide in een handgemeen en dat de verdachte vervolgens een vuurwapen pakte en schoot. Tien dagen na het schietincident hield de politie de verdachte aan.

De rechtbank achtte het strafverzwarend dat de man, die al eerder is veroordeeld voor geweldsdelicten, het vuurwapen gebruikte in een bar waar veel mensen in een kleine ruimte aanwezig waren en dat hij zonder noemenswaardige aanleiding welbewust heeft geschoten op het slachtoffer.

Naast de drie jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf moet de schutter ook een schadevergoeding aan het slachtoffer betalen van 16.000 euro.