Festival The Life I Live: kom met fiets of openbaar vervoer

21 April 2024, 16:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
The Life I Live

Tijdens Koningsnacht is de Haagse binnenstad vol muziek en spelen er bands op verschillende podia. Voor het festival wordt de binnenstad grotendeels voor verkeer afgesloten. Kom daarom zo veel mogelijk met de fiets of openbaar vervoer.

De organisatie start maandag 24 april om 06.00 uur met de opbouw van het festival. In de nacht van 26 op 27 april wordt gestart met de afbouw. Op een aantal locaties zal de afbouw tot en met 28 april duren.

In verband met de veiligheid van bezoekers is op 26 april vanaf 17.00 uur tot 27 april circa 05.00 uur in de ochtend de binnenstad niet meer toegankelijk voor autoverkeer. Op 27 april is de binnenstad na 06.00 uur in de ochtend weer bereikbaar met de auto en openbaar vervoer.

Op een aantal plaatsen mogen auto's van 25 tot en met 27 april niet parkeren. Er worden tijdig borden geplaatst. Auto’s die op 25 april na 18.00 uur nog op de aangegeven locaties staan, worden weggesleept tot buiten het festivalgebied.

Trams en bussen rijden op 26 april vanaf 18.00 uur volgens een aangepaste dienstregeling. Taxi’s worden tijdens Koningsnacht niet toegelaten op het festivalterrein. Er zijn taxistandplaatsen bij de Hoge Wal, Rijnstraat en in de Parkstraat tussen de Mauritskade en Oranjestraat. 

In de binnenstad van Den Haag zijn tijdens Koningsnacht de volgende fietsenstallingen geopend tot 03.00 uur: Buitenhof, Nobelstraat, Raamstraat, Grote Markt/Laan, Kerkplein en Lange Voorhout.

De volgende parkeergarages zijn bereikbaar tijdens Koningsnacht: Grote Markt, City Parking, CS-New Babylon, Lutherse Burgwal, Rijnstraat, Torengarage, Veerkaden, Malieveld en Museumkwartier.