De Hoftrammm, het eerste rijdende tramrestaurant van Nederland, bestaat tien jaar en viert dat met een bijzonder actie.
"Een mijlpaal die absoluut gevierd moet worden", zegt oprichter en eigenaar Bobby van Galen. "Niet met een feest of een receptie. Maar met een evenement dat past bij ons bijzondere restaurant. Een activiteit waarmee wij onszelf uitdagen. Een Hoftrammm-marathon!"
Op zaterdag 11 mei gaat de Hoftrammm tien ritten rijden van elk één uur. Belangstellenden kunnen voor de prijs van tien euro meerijden. Anders dan bij normale ritten wordt dan geen compleet diner aangeboden, maar een rit met een hapje en een drankje. Het inschrijven voor deze ritten kan online vanaf donderdag 28 maart.
De gehele opbrengst van deze Hoftrammm-marathon gaat naar vier goede doelen: Soepbus Den Haag, Make a Wish Foundation, Wensambulance en het Zeldzame ZiektenFonds.
Tekst gaat door onder foto.
Foto: Bobby van Galen (Facebook).
Crowdfunding
De Hoftrammm maakt gebruik van een Haagse tram (model GTL8-1, nummer 3035) die van binnen is omgebouwd tot een modern en sfeervol restaurant, geheel voorzien van alle voorzieningen, inclusief een professionele keuken, bar en toilet. Sinds 11 mei 2014 rijdt deze culinaire tram door de straten van Den Haag. Tijdens de rit van 2,5 uur wordt een viergangendiner bereid en uitgeserveerd.
Het ontstaan van het rijdend restaurant vindt zijn oorsprong in 2011. Tijdens een reis in het buitenland kwam Bobby van Galen een gelijksoortig concept tegen. Vanaf dat moment heeft hij alles in het werk gezet om deze bijzondere combinatie, een restaurant in een rijdende tram, in Den Haag te realiseren. Na goedkeuring van de Gemeente Den Haag en de HTM, kon dankzij een crowdfunding met 177 investeerders het plan worden uitgewerkt.