Tweede toren Pegasus op de Binckhorst bereikt hoogste punt

27 February 2023, 15:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Staedion

De tweede toren van het bouwproject Pegasus op de Binckhorst heeft het hoogste punt bereikt. Staedion realiseert samen met Stebru en NU Projectontwikkeling 300 betaalbare en energiezuinige woningen in dit wooncomplex.

"De Binckhorst in Den Haag is volop in ontwikkeling en verandert steeds meer in een moderne, innovatieve stadswijk waar wonen en werken samengaan", zegt bestuursvoorzitter Gijsbert van Herk van Staedion. "Wij vinden het belangrijk dat er voldoende aanbod van betaalbare en energiezuinige woningen is. Juist ook in nieuwe wijken. Door het toevoegen van 300 woningen dragen we er volop aan bij dat verschillende doelgroepen zoals jonge professionals, starters op de woningmarkt en jongeren tot 23 jaar een fijn en betaalbaar thuis kunnen vinden."

In Pegasus komen 152 driekamerappartementen, 134 tweekamerappartementen en 14 studio’s met verschillende huurprijzen. Op de begane grond en de eerste verdieping van het gebouw is ruimte voor bedrijven. Ook komt er in het gebouw een parkeergarage met 80 parkeerplaatsen voor de woningen naast de 900 fietsparkeerplaatsen.

Van Herk: "We hebben volop geïnvesteerd in dit complex zodat deze woningen duurzaam en energiezuinig zijn. Dit betekent dat alle woningen goed geïsoleerd en gasloos zijn. Ook stimuleren wij het fietsgebruik door de fietsparkeerplaatsen in de kelder van het wooncomplex. Kortom, met Pegasus kunnen mensen met een bescheiden inkomen ook goed en prettig wonen.”

Tekst gaat door onder foto.

Oplevering

De verwachting is dat in juni van dit jaar de eerste toren al opgeleverd wordt. De eerste 100 woningen komen dan beschikbaar. In het najaar van 2023 wordt waarschijnlijk de tweede toren opgeleverd.