VIDEO: Expositie van overleden kunstenaar Frans de Leef geopend

21 April 2024, 11:36 uur
Den Haag & Regio

In de Tuingalerie van Pulchri Studio aan het Lange Voorhout is zaterdag een expositie gestart met werken van de vorig jaar op 74-jarige leeftijd overleden Haagse kunstenaar Frans de Leef. De Leef was van 2015 tot 2019 voorzitter van de kunstenaarsvereniging.

Tot en met dinsdag 14 mei is een selectie te zien van de zeefdrukken die Frans samen met zijn broer Jan de Leef maakte van bekende Haagse plekken. Daarnaast zijn ook objecten en installaties te zien die Frans maakte als commentaar op de kunstwereld.

Naast beeldend kunstenaar was Frans de Leef actief op veel andere terreinen in de cultuur. Zo was hij de drijvende kracht achter de Zwingcafés in theater De Regentes. Na zijn overlijden werd in het theater een groot afscheidsconcert gehouden met bekende Haagse artiesten zoals De Règâhs, Sjaak Bral en Marcel Verreck & Paul Pleijsier.

Vrijwilligers van het stadsjournaal Haagse Dingen waren aanwezig bij de opening en maakten daar een videoverslag van, dat je bovenaan deze pagina kan bekijken. Haagse Dingen is een non-profitorganisatie met een onafhankelijke redactie, zonder commercieel belang.